Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2014 22:05 - СМЪРТТА ИДВА КАТО ХИПЕР-ЗВУК
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 7040 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 18.12.2014 15:41



Целенасоченото сриване на световните цени на нефта и яростната спекулативна атака срещу рублата не оставят място за съмнения: Западът начело със САЩ е разярен и бесен от "руския бунт" срещу господството на т. нар. "европейски ценности за демокрация и свобода". Но западните планове за наказване на непокорната Москва не се ограничават с финансово-икономически диверсии.
В най-близко време се предвижда те да бъдат допълнени с мащабни мерки за пряк военен натиск.
Господарите на Запада разбират, че санкциите могат само да отслабят Кремъл, но не са способни да го накарат да промени политиката си на "империализъм" и "геополитически реваншизъм". Ето защо Пентагонът спешно подготвя "хипер-звуков блицкриг" срещу Русия. След около 5-6 години чрез масирано приемане на въоръжение на хипер-звукови ракети от ново поколение и въздушно-космически самолети, Вашингтон разчита да постигне неоспоримо военно превъзходство над Москва и от позиция на силата да диктува на Кремъл условията на неговата пълна и окончателна геополитическа капитулация.

Събитията в Украйна ясно показаха, че днес САЩ, независимо от цялата си военна мощ, не са готови да влязат в открит силов конфликт с разбунтуваната Москва. Военната инфраструктура на НАТО през последните 25 години усилено се настройваше за колониални войни против страните от третия свят, и затова не е в състояние да обезпечи на алианса победа в Голяма война против възраждащата се Русия.
Но това не означава, че Западът се е примирил с такова положение на нещата. Приетата от конгреса на САЩ през декември 2014 г. резолюция №758 под заглавие "За рязко осъждане на действията на Руската федерация по провеждането на агресивна политика с цел постигане на политическо и икономическо господство" констатира, че "Русия извършва политическа, военна и икономическа агресия против европейските страни, но Америка е готова да се противопостави на тази агресия в рамките на "придържането на Съединените щати към своите задължение по Северо-атлантическия договор".
Съдейки по всичко, във Вашингтон най-после ясно осъзнаха, че става дума буквално за живота и смъртта на западната цивилизация във вида й, в който е формирана през последните няколко столетия. И наистина, след Крим и Новорусия, след публичните речи на Путин, ясно формулираната в тях идеология на Руското въстание против западната геополитическа хегемония, против диктатурата на содомския фашизъм и либералния сатанизъм - историческото "равенство" в противопоставянето между САЩ и Русия вече е невъзможно. Или някогашната западна мощ окончателно ще загине във водовъртежите на новата епоха, а възкръсналата Москва ще се утвърди на международната арена в цялото си величие като Третият Рим от "последните времена"; или Западът, извършвайки качествен технологичен скок, завинаги ще изблъска Русия от арената в бездната на историческото небитие.

Именно на такъв, победоносен за тях, резултат разчитат вашингтонските стратези, планирайки поредния "кръстоносен поход" на Запада против "руските варвари". Ето защо новата Студена война, започната от САЩ - с нейните икономически санкции и финансови диверсии, с политически провокации и информационно-пропагандни специални операции, е само първият етап от обширен и комплексен план за окончателното решение на "руския въпрос".
На свой ред ние трябва също дълбоко да осъзнаем цялата опасност на сегашната ситуация. Няма нужда от илюзии: на втория етап от този план Вашингтон предвижда преминаване на конфликта в "гореща фаза", масирано използване от страна на САЩ и НАТО на военна сила, разкъсване и унищожаване на единната руска държава. Ето защо въпросът за съотношението на военните потенциали на Русия и Запада, за новата надпревара в областта на перспективните военни технологии става въпрос на живот и смърт както за Вашингтон, така и за Москва. И не само през близките години, но и в многогодишна, далечна перспектива - до победата на една от страните и безусловната капитулация на другата.
Централно място в оръжейната надпревара заема разработването на т. н. "хипер-звуково" оръжие и на неговите главни носители - въздушно-космическите оръжейни комплекси.
Днес в медиите твърде много се пише и говори за военния "хипер-звук", но повечето от нас не си представят добре какво е това.
Простичко казано, без сложни научни термини, "хипер-звукът" е способност на някакъв материален обект - например, самолет и или ракета, да маневрира в атмосферата със скорост многократно (не по-малко от 5-10 пъти) над скоростта на звука, която е 331 метра в секунда. Тоест, със скорост няколко километра в секунда. Във военната област такава скорост отдавна се постига от междуконтиненталните балистични ракети - но само в космоса, в безвъздушно пространство, на височини, където липса съпротивление на въздуха и, съответно, няма възможност за аеро-динамично маневриране и управление на полета.

image.

На свой ред, военните самолети днес може да се използват ефективно само на височина до 20, пряко сили 25 км. Космическите апарати - на височина не по-малка от 140 км (параметрите на ниската орбита).
Така, промеждутъкът на височини от 20-25 до 140-150 км се оказва недостъпен за военно използване. Но именно този диапазон от височини, който е достъпен само за хипер-звуковите летателни апарати, е фантастично перспективен от гледна точка на бойната ефективност.
Защо хипер-звукът е толкова важен за военните?
Отговорът е прост. Той се състои само в 3 думи: скорост, точност, неуязвимост. Хипер-звуковите ракети, когато се удаде да бъдат създадени, ще са способни да поразят всяка точка на земното кълбо най-много 1 час след пуска. 
ПРОДЪЛЖАВА ТУК...




Гласувай:
17



1. raders - Започва да става страшно. Дано н...
17.12.2014 22:28
Започва да става страшно. Дано намерят общ език!
цитирай
2. dolce - Едва ли
18.12.2014 11:15
може да се намери общ език с бясно куче. Когато срещнеш бясно куче за доброто на всички го убиваш. Така и за доброто на всички Америка в този си политически модел трябва да умре!
цитирай
3. bubolina111 - може да се намери общ език с бясно ...
18.12.2014 15:05
dolce написа:
може да се намери общ език с бясно куче. Когато срещнеш бясно куче за доброто на всички го убиваш. Така и за доброто на всички Америка в този си политически модел трябва да умре!

Наистина страшно и както историята показва, войната започва сякаш постепенно, не неотложно.
цитирай
4. radosslav - До 50 години Замята ще почне да умира
18.12.2014 17:42
а хората се чудят, как да ускорят кончината си

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3758344
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930